Zoeken

Kickbokser Jamal Ben Saddik spreekt opnieuw over aanslagen

14 augustus 2022 - 16:40 - Sport

©

De aanslagen in de Antwerpse achterstandswijk Borgerhout overschaduwen het gevecht van de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik tegen Benjamin Adegbuyi op zaterdag 20 augustus in de Glory-ring.

De broers van Ben Saddik baatten in het verleden een belwinkel uit in het winkelpand van de Stenenbrug waar een deel van de aanslagen plaatsvonden. Ze worden geviseerd omdat ze er met een verdwenen lading cocaïne vandoor zouden zijn gegaan. "Wie meer wil weten, kan het best naar de Belgische media stappen. Die weten er schijnbaar meer van dan ik", zegt Ben Saddik aan De Telegraaf.

Lees ook: Jamal Ben Saddik gefocust op gevecht tegen Adegbuyi

Ben Saddik wil het eigenlijk liever hebben over zijn sportieve carrière, maar gaat uitzonderlijk in op de kwestie. "Het is een kat- en muisspel. Als ik erop inga, gaan de media er ook weer mee aan de haal. Ik ben geboren en getogen in België en ben daar trots op. Het is jammer dat in mijn thuisland alleen wordt gekeken naar het negatieve. Later vandaag heb ik een mediadag, maar er komt niemand uit België. Het doet me weinig, wel vind ik het een beetje verdacht. Als de Belgische media allebei de kanten zouden belichten, vond ik het nog oké. Maar goed, wat ze schrijven, moeten ze lekker zelf weten. En wie mijn familie of broers wil spreken moet 170 kilometer verderop in Antwerpen zijn", aldus Ben Saddik geciteerd door Het Nieuwsblad.

In een week tijd vonden er in Antwerpen vier aanslagen plaats. Ben Saddik wijst erop dat die niet allemaal gericht waren op panden van hem of zijn familie. "Weet je, het is gewoon bijna dagelijkse kost in Antwerpen. Ik hoop dat er snel een oplossing komt, want dit is niet fijn wonen voor de mensen daar", aldus Ben Saddik. Het was wel spannend toen zijn ouderlijk huis in Borgerhout een doelwit was. "Natuurlijk heb ik mijn vader en moeder toen gevraagd of het goed met ze ging, maar voor de rest hebben we er niet over gepraat, daar is geen reden voor".

Het feit dat Ben Saddik een verdachte is in het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC draagt bij tot de perceptie. Een jaar geleden werd hij hiervoor aangehouden en kreeg hij een celstraf van een maand. En ook op sportief gebied kreeg hij te kampen met tegenslagen. Zo kon zijn partij tegen Levi Rigters niet doorgaan, omwille van de rellen tijdens Glory 80 in het Belgische Hasselt. "Tien minuten voordat ik op moest, werd het evenement gestaakt. Heel teleurstellend. Ik hoop dat het nooit meer voorkomt. Jarenlang is aan deze sport gebouwd en dat werd in één avond allemaal verpest."

Lees ook: Jamal Ben Saddik reageert op aanslagen

Ben Saddik traint nu al een jaar om sterker en fitter te worden en dat is ook aan hem te zien, ondanks de twee kankerbehandelingen aan zijn schildklier. "Voorheen ging ik een voorbereiding in en was het even aanzetten. Nu is mijn leven een groot trainingskamp geworden. Ik had het soms lastig als een partij langer duurde, maar dat is nu voorbij", aldus Ben Saddik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team