Zoeken

Zwaarden en messen op wake in Casablanca

29 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

Een wake in Casablanca werd op 23 januari verstoord door personen met capuchons die gewapend waren met zwaarden en messen. Rechercheurs van het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) hebben een onderzoek ingesteld om de zaak op te helderen.

Afgelopen zondagavond drongen onbekenden met capuchons, gewapend met zwaarden en messen, een tent binnen waar een wake plaatsvond, meldt Assabah. De familieleden van de overledene, de buren, de gasten en de fkihs die zorgden voor de koranrecitatie en de profetische dua’s moesten wegvluchten. Ondertussen vernielden de aanvallers binnen alles. Stoelen, tafels, flessen en glazen moesten eraan geloven.

Lees ook: Tcharmil: maand cel en 100.000 dirham boete voor Chinese zwaardverkoper

De politie kwam ter plaatse, nam de schade op en is daarna meteen gestart met een onderzoek. Ze spraken met ooggetuigen en slachtoffers. Een afrekening blijkt aan de basis te liggen van de aanval. De organisatoren van de wake hadden de toegang ontzegd aan jonge delinquenten en die waren hun vrienden gaan halen om de plechtigheid te verstoren.

Lees ook: Marokko gaat strenger optreden tegen mesbezit

De zaak is overgedragen aan het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek. De BCIJ heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld onder toezicht van het bureau van de procureur-generaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team