Zoeken

Vijf arrestaties voor plannen aanslagen in Marokko

17 maart 2022 - 09:40 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ) heeft vijf personen gearresteerd vanwege hun vermeende betrokkenheid bij het plannen van destructieve projecten in het kader van zogenaamde individuele terroristische aanslagen in Marokko.

De arrestaties vonden plaats in Kenitra, Larache, Souk Sebt Ouled Nemma, Taroudant en de plattelandsgemeente Souihla bij Marrakech, aldus de BCIJ. De huiszoekingen hebben geleid tot de inbeslagname van elektronische apparatuur en media, die aan een technische expertise zullen worden onderworpen om de inhoud ervan te bepalen, alsmede manuscripten waarin Daesh wordt geprezen en messen van verschillende afmetingen.

Lees ook: Marokko: arrestatie voorkwam aanslag met bomauto

De vijf terreurverdachten zijn tussen 21 en 44 jaar oud en zouden betrokken zijn bij het aanzetten tot en het voorbereiden van terroristische projecten. Ze waren al begonnen met het verzamelen van informatie over het vervaardigen van explosieven.

Lees ook: Terrorismebestrijding: Marokko beter geklasseerd dan VS, Frankrijk en Italië

Volgens voorlopige onderzoeksgegevens verheerlijken ze liquidaties en de verminking van lijken, naast hun extremistische takfiristische opvattingen over de samenleving en overheidsfunctionarissen en met betrekking tot het "halaliseren" van de buit van terroristische operaties. Ze planden aanslagen tegen de politie, overheidsdiensten en financiële instellingen, om zich te verzekeren van middelen en financiering voor terroristische aanslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team