Zoeken

Marrakech: ziekenhuispersoneel aangevallen met zwaarden

9 november 2021 - 20:00 - Marokko

©

Het personeel van een vaccinatiecentrum voor kinderen in Marrakech, is door een criminele bende aangevallen met zwaarden. Verschillende zorgmedewerkers raakten gewond.

De zoveelste aanslag op een gezondheidscentrum, slechts een paar dagen na de oproep van de minister van Volksgezondheid om een einde te maken aan het geweld en aan de aanvallen op artsen en andere gezondheidswerkers bij de uitoefening van hun beroep.

Lees ook: Marokko: vaccinatiecentra gesloten na aanval

Een boodschap die niet begrepen werd door een groep mensen die, gewapend met zwaarden, de aanwezigen in een gezondheidscentrum in Marrakech te lijf gingen, meldt het dagblad Assabah. Ze waren zeer geagiteerd en wekten de indruk onder invloed te zijn van drugs en andere verdovende middelen. Ze hebben een dokter, verschillende verpleegkundigen en andere medewerkers verwond.

Het personeel en de gebruikers konden zich enkel in veiligheid brengen door de plaats van de aanval te ontvluchten. De veiligheidsdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse om de gebruikelijke waarnemingen te doen en om getuigenissen te verzamelen van de slachtoffers en mensen die aanwezig waren op het moment van de aanslag. De politie is met een onderzoek begonnen om de daders te identificeren en te arresteren.

Lees ook: Sabel-bende opgerold in Temara

De bevolking is geschokt en vol woede door de gebeurtenissen. Het personeel van het gezondheidscentrum is getraumatiseerd door de bloedige aanval. Ze zullen psychologische ondersteuning nodig hebben om de schrik te boven te komen, temeer dit niet de eerste keer is dat gezondheidswerkers in de stad met dergelijk geweld worden geconfronteerd. De regionale gezondheidsdirectie heeft de steeds terugkerende aanvallen op beroepsbeoefenaars in de sector via een persbericht krachtig veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team