Zoeken

Ook zuiden van Marokko komt met aantrekkelijke aanbiedingen voor toeristen

4 juli 2020 - 13:30 - Economie

©

Na bijna vier maanden lockdown spannen toeristische actoren in de provincie Sidi Ifni zich in om de sector nieuw leven in te blazen. In afwachting van de heropening van de grenzen en de komst van buitenlandse toeristen, heeft de regio de prijzen aangepast om Marokkaanse toeristen aan te trekken.

Persagentschap MAP bericht dat hotels en andere overnachtingsgelegenheden in de regio aantrekkelijke aanbiedingen hebben voor lokale toeristen. Ook worden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om een verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er is aandacht voor de sociale afstand, kamers en restaurants worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd en er is overal handgel beschikbaar.

Meerdere hotels stellen de eerste reservaties te hebben ontvangen voor de maand augustus. Het gaat voornamelijk om mensen die de regio reeds kennen en er regelmatig komen.

Voor Ahmed Bourma, eigenaar van een hotelcomplex in Sidi Ifni, blijft de situatie voorlopig moeilijk. Buitenlandse toeristen zijn namelijk goed voor 50 tot 60 procent van de overnachtingen in juli en augustus.

Naast de aangepaste prijzen en aanbiedingen heeft de regionale toerisme raad CRT onderhandelingen gestart voor de opening van een nieuwe luchtroute tussen Guelmim en de Canarische Eilanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team