Zoeken

Heeft Marokko juist gehandeld door toeristen te weigeren?

13 juli 2020 - 20:00 - Economie

©

Marokko opent dinsdag deels zijn grenzen. Enkel Marokkanen die in het buitenland wonen of vastzitten en buitenlanders die in Marokko wonen, zullen het land binnen mogen. Het besluit om buitenlandse toeristen te weigeren zorgt voor veel onvrede.

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken heeft vrijdag laten weten dat buitenlandse toeristen pas zullen worden toegelaten als de ontvangst van wereld-Marokkanen goed verloopt.

"Dit is slechts een eerste test voor ons, om te kijken of we de capaciteit hebben om een hervatting van de activiteiten zonder gezondheidsrisico’s te managen. Pas daarna zal het internationaal toerisme worden overwogen, met respect voor de sociale afstand en het dragen van een mondmasker.", aldus de bewindsman.

Challenge bericht dat het beleid van het ministerie van Binnenlandse zaken ernstige gevolgen zal hebben voor de reeds hard getroffen toeristische sector. In 2019 bezochten 13 miljoen toeristen Marokko wat 78,6 miljard dirham opbracht.

Toerisme professionals hebben hun onvrede geuit. Volgens een hoteleigenaar hebben "concurrerende toeristische bestemmingen zoals Turkije, Egypte, Tunesië en zelfs Griekenland reeds gecommuniceerd over de heropening van hun luchtruim en hotels". Daarmee hebben "touroperators en luchtvaartmaatschappijen meer zichtbaarheid over de toekomst en hebben deze bestemmingen reeds boekingen kunnen registreren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team