Zoeken

Marokko verliest mogelijk 10 miljoen toeristen

24 juli 2020 - 17:10 - Economie

©

De impact van de wereldwijde gezondheidscrisis op het Marokkaanse toerisme is groot. Volgens verschillende onderzoeken zal Marokko tot 10 miljoen toeristen verliezen in 2020.

Ondanks de heropening van de grenzen en het luchtruim is de zomerperiode weinig winstgevend voor de toeristische sector. De afwezigheid van Marokkaanse toeristen in hotels en badplaatsen sinds het begin van de maand zijn daar het bewijs van.

Zoubir Bouhout, directeur van de provinciale raad voor toerisme, vertelde aan Inspirations Eco dat het zomerseizoen dit jaar vergeleken kan worden met de activiteiten van de toeristische sector begin jaren ’80.

Een onderzoek over de gevolgen van de coronacrisis op het toerisme toont aan dat Marokko in de loop van 2020 mogelijk niet meer dan 2,37 miljoen toeristen zal ontvangen, wat vergeleken met 2019 een catastrofaal verlies van 10,5 miljoen toeristen zou betekenen, waarvan 5,5 miljoen buitenlanders.

Volgens Najia Ounassar, voorzitster van de vereniging voor de hotelindustrie in Agadir (AIHA), heeft de toeristische sector geen zicht op de toekomst. "Met uitzondering van enkele hotels zijn het merendeel van de overnachtingsgelegenheden gesloten gebleven in juni. De eigenaars zullen naargelang de evolutie een opening in augustus overwegen.", aldus Ouanassar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team