Zoeken

Zorgwekkende vormpip voor Marokkaanse internationals

17 april 2024 - 20:00 - Sport

©

Verschillende Marokkaanse internationals, zoals Azzeddine Ounahi, Nayef Aguerd, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat, presteren momenteel ondermaats bij hun clubs. Door blessures of een gebrek aan speeltijd missen de Atlas Leeuwen regelmaat, wat de kansen van Marokko op succes in de komende wedstrijden zou kunnen schaden.

Na hun opmerkelijke prestatie op het WK 2022 in Qatar, waar ze de halve finales bereikten, trokken deze Marokkaanse spelers de interesse van grote Europese clubs. De verwachting was dat zij zich bij hun nieuwe clubs zouden ontplooien en zich meer aan de wereld zouden laten zien. Helaas hebben ze teleurgesteld met hun prestaties in hun respectieve clubs, zo meldt SNRT News.

Lees ook: Toekomst onzeker voor Hakim Ziyech

Terwijl Hakim Ziyech (Galatasaray) en Noussair Mazraoui (Bayern München) lange tijd afwezig waren vanwege terugkerende blessures, hebben Azzedine Ounahi (Olympique Marseille), Sofyan Amrabat (Manchester United) en Nayef Aguerd (West Ham) moeite om zich in hun clubs te bevestigen en krijgen ze soms kritiek van de supporters. Sinds zijn komst naar de Red Devils is Sofyan Amrabat slechts een schim van zijn oude zelf. Hij speelde weinig in 23 wedstrijden in alle competities en zijn marktwaarde daalde van 28 naar 22 miljoen euro.

Hakim Ziyech kampt met blessures en mist regelmaat bij Galatasaray. De Turkse clubleiding overweegt om afscheid van hem te nemen. De Atlas Leeuw scoorde 5 doelpunten en gaf 3 assists in 18 wedstrijden in alle competities. Nayef Aguerd, die bij zijn aankomst bij West Ham nog werd toegejuicht door de supporters, staat nu onder vuur vanwege zijn vormdip en gebrek aan snelheid. De Londense club overweegt hem op de transfermarkt te zetten.

Lees ook: Marokkaans elftal: Noussair Mazraoui wil verandering

Noussair Mazraoui, geblesseerd aan de linkerhamstring, heeft dit seizoen nauwelijks gespeeld. Met zijn 23 optredens in alle competities bevindt hij zich in een delicate positie bij Bayern München. Dit geldt ook voor Azzeddine Ounahi, die bij Olympique Marseille niet aan de verwachtingen heeft voldaan met zijn wisselvallige prestaties. In 30 wedstrijden scoorde hij slechts 2 doelpunten en gaf hij 1 assist. Een teleurstelling voor de Franse clubleiding die bereid is hem te verkopen aan de hoogste bieder.

In Marokko wordt nu gevreesd dat de vormcrisis van deze spelers in hun clubs hun prestaties met de nationale ploeg zullen beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team