Zoeken

Zomervakantie: Mohammed VI heeft een zwak voor het Noorden

19 juli 2023 - 20:30 - Marokko

©

In de zomer blijft Koning Mohammed VI niet graag in de koninklijke paleizen die hij beschouwt als "kantoren". In tegenstelling tot zijn vader en grootvader, geeft hij er de voorkeur aan om zijn vakantie door te brengen in het Noorden, in het paleis van Tanger, of in de villa van Lalla Fatima Zohra, zijn vaders tante, gelegen in M’diq.

Al vele jaren brengt de soeverein al zijn zomers door in het noorden van het koninkrijk, tussen Tanger, Tetouan, M’diq en Al Hoceima. Hij organiseerde verschillende feestelijkheden in het Marchane paleis in Tanger, of in het koninklijk paleis van Tetouan, dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Mohammed VI heeft een zwak voor het Noorden omdat hij houdt van de Middellandse Zee en watersporten, in het bijzonder jetskiën, schrijft Jeune Afrique.

Lees ook: Waar brengt Koning Mohammed VI de zomervakantie door?

De monarch is ook dol op de villa van Lalla Fatima Zohra, zijn vaders tante die in 2014 overleed. De villa is gelegen in M’diq, tussen het Sofitel en andere privéresidenties. Het is een charmant en discreet huis dat de monarch naar zijn smaak heeft heringericht, met directe toegang tot een privéstrand. Maar sinds de Covid-19 crisis, is Mohammed VI zelden in de regio te zien. Vorig jaar had M’diq alles voorbereid om hem te verwelkomen, maar de soeverein werd er niet gezien.

Lees ook: Koning Mohammed VI op vakantie in Al Hoceima

Toch blijft de liefde van de Koning voor het Noorden actueel. Hij is van plan om binnenkort in M’diq het Royal Mansour Tamuda Bay te openen, zijn nieuwe luxe hotel, eigendom van de Siger holding. Voor de gezondheidscrisis overwoog de monarch ook om het Moulay El Mehdi paleis in Tanger om te vormen tot een sportcomplex, dat hij van plan was te laten beheren door de Marokkaans-Duitse MMA-kampioen Abu Azaitar.

Bladna.nl