Zoeken

Spaanse premier Pedro Sanchez op vakantie in Marrakech

3 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez is dinsdag met zijn gezin aangekomen in Marrakech, om daar een paar dagen vakantie door te brengen, zo meldt de Marokkaanse pers. Een vakantie die zeker voor controverse zal zorgen in Spanje.

Bronnen van La Moncloa hebben de informatie aan EFE bevestigd en aangegeven dat het om een "strikt privé" reis gaat en dat Sanchez op eigen kosten met een reguliere vlucht naar de luchthaven van Marrakech is gereisd. Marokkaanse media melden dat Sanchez dinsdag om 11 uur ’s ochtends aankwam op de luchthaven Marrakech Menara. De Spaanse premier zou ook van plan zijn om Tetouan te bezoeken, in het noorden van Marokko, waar Koning Mohammed VI zijn vakantie doorbrengt.

Lees ook: Pedro Sanchez verdacht van geheime bezoeken aan Marokko

De keuze van Sanchez om een deel van zijn vakantie in Marokko door te brengen, zal ongetwijfeld voor controverse zorgen in Spanje, vooral omdat hij de eerste regeringsleider is die zijn vakantie in het buitenland én in Marokko doorbrengt. De premier wilde ongetwijfeld de uitstekende betrekkingen benadrukken die hij onderhoudt met de Marokkaanse monarch, na zijn steun aan de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Een controversiële beslissing die, vooralsnog, Spanje niet ten goede is gekomen, aangezien Madrid nog steeds wacht op de opening van handelsdouanes in Melilla en Sebta.

Lees ook: Pedro Sanchez: "Mohammed VI is geen dictator"

Verschillende Spaanse persoonlijkheden kozen Marokko als vakantiebestemming in het verleden. Dit is het geval van voormalig premier Felipe González, die na zijn ambtsperiode regelmatig jarenlang naar Tanger en Assilah, in het noorden van Marokko, is gereisd. Koning Juan Carlos bracht in mei 2011 ook een week vakantie door in een van de twee koninklijke paleizen van Marrakech. Hetzelfde geldt voor Koningin Sofia, die Ouarzazate bezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team