Zoeken

Koning Mohammed VI kiest noorden van Marokko voor vakantie

23 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

Dit jaar heeft Koning Mohammed VI ervoor gekozen zijn zomervakantie in het noorden van Marokko door te brengen. Hij vierde ook zijn 60e verjaardag aan de Middellandse Zee.

Het koninklijk verblijf van M’diq, ook bekend als Rincón (Spaans voor ’het hoekje’), een kleine stad met 60.000 inwoners aan de noordkust in de regio Tanger-Tetouan, was de eerste stop van Koning Mohammed VI deze zomer. Eind juni nam de vorst zijn intrek in de residentie die hij er bezit. Dat meldt Vanitatis in een artikel getiteld "De zachte ontspanning van Mohammed VI voor zijn 60e verjaardag aan de Middellandse Zee". Vervolgens reisde de monarch door naar Al Hoceima, 250 km verder naar het oosten. Kroonprins Moulay Hassan en prinses Lalla Khadija waren aanwezig bij de viering van de 60e verjaardag van hun vader.

Lees ook: Koning Mohammed VI viert 60e verjaardag

"De vorst heeft de gewoonte elke zomer, vanaf 1 juli tot in augustus, in het noorden door te brengen. In Tanger natuurlijk, maar ook in Tetouan, M’diq en Al Hoceima," schrijft Jeune Afrique. "Het was ook in het Marchane-paleis in Tanger en in het koninklijk paleis van Tetouan - dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat - dat hij in 2019 zijn twintigjarig regeringsjubileum vierde."

Lees ook: Zomervakantie: Mohammed VI heeft een zwak voor het Noorden

De website El Faro de Ceuta publiceerde recent een foto waarop Koning Mohammed VI te zien is in een cabriolet. Een van zijn hobby’s is varen op de Middellandse Zee. De Koning, die al eigenaar was van een gerenoveerd jacht, El Boughaz I, van 62 meter lang, maakt gebruik van het jacht Al Lusia, dat Tamim Ben Hamad al-Thani, de emir van Qatar, hem in augustus 2018 heeft geleend. Sinds maart 2019 bezit de Koning ook een zeilboot van 70 meter.

Bladna.nl