Zoeken

Zomeroperatie Marhaba 2020 in gevaar

21 juni 2020 - 20:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Zowel in Marokko als in Spanje blijft onzekerheid bestaan over de organisatie van de zomeroperatie Marhaba 2020 voor Marokkanen in het buitenland.

De ontdekking van meerdere nieuwe coronagevallen in Algeciras en het overlijden van een nieuwe patiënt aan de gevolgen van het virus in de havenstad in het zuiden van Spanje, leidt mogelijk tot de definitieve annulering van de "Operación Paso del Estrecho", zoals de zomeroperatie in het Europees land wordt genoemd.

Drie mensen, waarvan twee jonge migranten uit Afrika, die in een herberg nabij de haven verbleven, testten eind deze week positief op het virus. Een van hen overleed donderdag in een ziekenhuis in Algeciras.

Door deze nieuwe gevallen in de havenstad, waar honderdduizenden Marokkanen elk jaar de boot nemen naar hun land van herkomst, wordt in Madrid overwogen om de zomeroperatie te annuleren.

Volgens Marokkaanse media zal Marhaba 2020 op 15 juli van start gaan. Rabat weigert dat te bevestigen maar heeft wel maatregelen getroffen om de havens en luchthavens coronaveilig te maken. Marokko is nog in lockdown tot 10 juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team