Zoeken

Marhaba 2020: ministerie maakt tegenstrijdige verklaringen

26 juni 2020 - 15:21 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken heeft in 48 uur tijd twee tegenstrijdige verklaringen gemaakt over de zomeroperatie Marhaba 2020 voor wereld-Marokkanen die de zomervakantie in Marokko willen doorbrengen.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken had begin deze week de annulering van de zomeroperatie aangekondigd. Het besluit wordt volgens de bewindsman gerechtvaardigd door de epidemiologische situatie in Marokko en in de landen waarmee voor Marhaba wordt samengewerkt.

Slechts 48 uur later heeft Nezha El Ouafi, onderminister van Marokkanen in het buitenland, voor de parlementaire commissie voor wereld-Marokkanen, een overzicht gegeven van de belangrijkste maatregelen die door haar afdeling zijn getroffen om van Marhaba 2020 een succes te maken.

Anfapress, die over de tegenstrijdigheden bericht, stelt dat deze situatie voor verwarring zou kunnen zorgen bij de leden van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, die na de lange lockdown met ongeduld wachten om hun familie terug te zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team