Zoeken

Zeemacht: Spanje sterker dan Marokko

30 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het Spaanse leger is sterker dan het Marokkaanse, vooral op maritiem gebied, ondanks de verschillende aankopen van militair materieel en defensiesystemen door de Koninklijke Strijdkrachten in de afgelopen jaren.

In de rangschikking van de grootste militaire machten ter wereld, opgesteld door Global Firepower, staat het Spaanse leger op de 21e plaats van de 145 aanwezige legers, met een score van 0,3556, terwijl Marokko op de 61e plaats staat met een score van 1,0524.

Lees ook: EVA 11 Squadron: Spaanse luchtschild tegen Marokko

Spanje overtreft Marokko wat betreft de zeemacht. Het Spaanse leger beschikt over een vliegdekschip/helikopterdrager, een uitrusting die Marokko niet heeft. Het heeft 11 fregatten tegenover 6 voor het koninkrijk. Ook heeft het twee onderzeeërs, terwijl Marokko er geen enkele heeft. De Spaanse superioriteit is absoluut wat betreft mijnenjagers: ze hebben er 6 tegen 0 voor het Marokkaanse leger.

Lees ook: Spanje stuurt oorlogsschepen voor kust Marokko

De korvet is het enige marineschip dat de Koninklijke Strijdkrachten meer hebben dan het Spaanse leger. Wat patrouilleschepen betreft, zijn beide landen bijna gelijk, met 23 voor Spanje en 22 voor Marokko. Geen van beide landen heeft torpedobootjagers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team