Zoeken

Desertie soldaten: Marokkaanse leger reageert

3 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse leger heeft krachtig ontkend dat Marokkaanse officieren gedeserteerd zijn, een bewering die uitgebreid werd verspreid door Algerijnse media en als onwaar wordt bestempeld.

De geruchten ontstonden na een publicatie van het Algerijnse dagblad Al Khabar, dat berichtte over een vermeende "desertie van 138 officieren van een militaire kazerne in Rabat, die vervolgens in geïmproviseerde boten naar Europa zouden zijn gevlucht". Deze informatie werd door andere Algerijnse media overgenomen. De Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten voelden zich genoodzaakt om te reageren op deze ongegronde berichten.

Lees ook: Celstraf voor Marokkaanse soldaat die voor Mauritanië werkte

"De verspreiding van deze valse informatie toont de wanhoop en verwarring van Marokko’s vijanden, die niet in staat zijn om het koninkrijk te schaden", reageren de Royal Armed Forces op X. Volgens de Koninklijke Strijdkrachten willen de verspreiders van deze ongefundeerde informatie het moreel van de Marokkaanse soldaten ondermijnen.

Lees ook: Polisario bevestigt desertie legerkapitein (foto’s)

"Maar de Koninklijke Strijdkrachten zullen standvastig blijven tegenover alle verachtelijke pogingen die geen stand houden tegen de samenhang van onze troepen en hun loyaliteit aan hun opperbevelhebber," Koning Mohammed VI, aldus het leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team