Zoeken

Marokkaans leger betreedt digitaal tijdperk met officiële social media accounts

26 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten hebben besloten om een stap vooruit te zetten in de digitale wereld door het lanceren van officiële accounts op verschillende sociale mediaplatforms.

Het Marokkaans leger, traditioneel terughoudend in het openbaar, heeft gekozen voor een nieuwe, revolutionaire communicatiestrategie met de opening van officiële accounts op Instagram, Facebook en YouTube.

Lees ook: Administrator social media FIFA is Marokkaan

Volgens een verklaring van de Royal Armed Forces vertegenwoordigen deze accounts de enige en legitieme digitale vensters van het Marokkaanse leger. Dit betekent dat alle toekomstige communicatie en updates van de strijdkrachten nu via deze kanalen zullen worden gedeeld. Deze stap markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van het Marokkaanse leger, dat zich openstelt voor een breder publiek.

Lees ook: Marokkaanse politievrouw met nieuw uniform is hit op internet (video)

Voorheen werd de communicatie grotendeels gevoerd via een semi-officiële Facebook-pagina, die jarenlang diende als de primaire bron van digitale informatie over het leger. Deze pagina kondigt nu een naamsverandering aan in de komende dagen, om de weg vrij te maken voor de nieuwe, officiële sociale media accounts.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team