Zoeken

Militaire machten: welke ranking voor Marokko?

6 juli 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokko staat in de nieuwste wereldranglijst van militaire machten, opgesteld door Global Firepower.

Met een score van 1,0524 staat Marokko op de 61e plaats van 145 wereldwijde militaire machten dankzij zijn aanhoudende inspanningen om zijn leger te moderniseren, zijn internationale allianties, zijn strategische geografische ligging ten opzichte van Europa en zijn sleutelrol voor vrede en stabiliteit in Noord-Afrika en de Sahel, volgens Huffpost Spanje.

Lees ook: Yahya-el Gharb: het goed bewaarde geheim van het Marokkaans leger

De ranglijst is opgesteld op basis van een uitgebreide analysemethode die rekening houdt met meer dan 60 individuele criteria met betrekking tot het aantal militaire eenheden, de financiële situatie, logistieke en geografische capaciteiten, enz.

"Onze unieke interne formule stelt kleinere en technologisch geavanceerdere landen in staat om te concurreren met grotere en minder ontwikkelde machten. Ook worden specifieke modifiers, in de vorm van bonussen en straffen toegepast, om de lijst die elk jaar wordt samengesteld verder te verfijnen", legt Global FirePower uit.

Lees ook: Jonge Marokkanen vertrouwen leger en politie meer dan regering

Elk van de 145 wereldmachten kan een maximale score van 0,0000 behalen, wat "realistisch gezien onhaalbaar" is, volgens het instituut dat verduidelijkt dat hoe lager de score die een land behaalt, hoe "krachtiger" het militair wordt beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team