Zoeken

Rubygate: Silvio Berlusconi riskeert gevangenisstraf

27 mei 2022 - 12:20 - Wereld

©

Het parket van Milaan heeft woensdag zes jaar gevangenisstraf en de inbeslagneming van 10,8 miljoen euro geëist, tegen de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, vanwege het omkopen van getuigen in rechtszaken.

Silvio Berlusconi zou in de "Ruby"-zaak getuigen hebben omgekocht. Het proces draagt de bijnaam van de Marokkaanse Karima el Mahroug, met wie de voormalige Italiaanse regeringsleider als minderjarige een seksuele relatie had. Het proces gaat onder meer om jonge meisjes die te gast waren op Berlusconi’s privé-feestjes.

Lees ook: Proces Berlusconi tegen Marokkaanse Karima El Mahroug uitgesteld

Het Milanese openbaar ministerie heeft zes jaar tegen hem geëist voor deze overtreding. Een besluit in deze zaak wordt volgens de Italiaanse media niet voor september verwacht. Justitie eist ook vijf jaar gevangenisstraf tegen de jonge Marokkaanse wegens meineed en corruptie bij gerechtelijke handelingen, alsook een boete van 5 miljoen euro.

De rechtbank van Siena oordeelde in oktober jongstleden tot vrijspraak voor Berlusconi en pianist Danilo Mariani, die als gastheer optrad op zijn feesten. Er is geen bewijs gevonden voor de beschuldiging tegen de voormalige premier vanwege het omkopen van de pianist om niet tegen hem te getuigen.

Lees ook: Berlusconi betaalde 5 miljoen euro aan Karima - Ruby - El Mahroug

Berlusconi werd in 2015 ook door het Italiaanse hooggerechtshof vrijgesproken in de "Ruby"-zaak. Een aantal van zijn medewerkers werden wel veroordeeld. De voormalige premier lijdt al jaren aan gezondheidsproblemen, waardoor hij het proces niet heeft kunnen bijwonen. Hij heeft een pacemaker sinds 2006.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team