Zoeken

Proces Berlusconi tegen Marokkaanse Karima El Mahroug uitgesteld

3 mei 2021 - 12:00 - Wereld

©

Omdat de 84-jarige Silvio Berlusconi op 7 april is opgenomen in het ziekenhuis, is de hoorzitting in het Ruby-proces uitgesteld tot 19 mei. De Italiaanse oud-premier moet zich voor de rechtbank van Milaan verantwoorden voor het feit dat hij seks zou hebben gehad met de toen minderjarige Marokkaanse Karima El Mahroug.

Omdat Berlusconi nog altijd wordt behandeld in het San Raffaele-ziekenhuis heeft de rechtbank in Milaan besloten om het proces tegen de oud-politicus te schorsen. De advocaat van Berlusconi, Federico Cecconi, verklaarde aan de pers dat zijn cliënt in het ziekenhuis ligt met een coronavirus-infectie, zonder details te geven over de huidige toestand van Berlusconi.

De rechtbank van Milaan heeft laten weten dat zij zelf een onderzoek naar de gezondheid van Berlusconi zal starten als hij op 19 mei nog steeds in het ziekenhuis ligt. De oud-premier wordt ervan verdacht dat hij getuigen in de Ruby-zaak zou hebben omgekocht en het organiseren van huisfeesten waarbij meerdere minderjarige vrouwen aanwezig waren.

Berlusconi heeft al een aantal jaren gezondheidsproblemen. Sinds 2006 draagt hij een pacemaker. In januari werd hij nog opgenomen in een ziekenhuis in Monaco met hartproblemen. Vorig jaar heeft Berlusconi ook al twee dagen in het ziekenhuis gelegen met een coronavirus-infectie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team