Zoeken

Einde juridisch geschil Silvio Berlusconi en Karima el Mahroug

19 november 2022 - 19:00 - Wereld

©

Het juridisch conflict tussen de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi en de Marokkaanse escort Karima el Mahroug, alias "Ruby", is beëindigd. De voormalige zakenman werd beschuldigd van het beïnvloeden van getuigen in een prostitutiezaak waarbij een minderjarige betrokken was, maar is nu vrijgesproken.

De Italiaanse justitie heeft donderdag de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi vrijgesproken. Hij werd beschuldigd van het beïnvloeden van getuigen in een prostitutiezaak waarbij een minderjarige betrokken was, meldt Reuters. Tijdens het proces pleitte Berlusconi "onschuldig".

Lees ook: Rubygate: Silvio Berlusconi riskeert gevangenisstraf

Volgens aanklager Roberto Felici is er geen sprake meer van een strafzaak. De voormalige regeringsleider werd ervan beschuldigd 157.000 euro te hebben betaald aan de Italiaanse zanger Mariano Apicelli. Deze moest in zijn voordeel getuigen in een andere zaak over betaald seks.

Lees ook: Italië: Berlusconi niet betrokken bij verdacht overlijden Imane Fadil

De voormalige zakenman stond ook terecht voor het betalen van de 17-jarige Karima el Mahroug, alias "Ruby". Berlusconi is ook vrijgesproken van de beschuldiging van seks tijdens de zogenaamde "Bunga Bunga"-feesten die hij van februari tot mei 2010 in zijn villa in de buurt van Milaan organiseerde. Naast Silvio Berlusconi werd donderdag ook Mariano Apicella vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team