Zoeken

Berlusconi’s stoppen financiële steun aan Karima ’Ruby’ El Mahrough

4 november 2023 - 11:00 - Wereld

©

Enkele maanden na het overlijden van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die in 2010 werd beschuldigd van prostitutie van een minderjarige, machtsmisbruik en het omkopen van een getuige, met name de Marokkaanse Karima El Mahrough, beter bekend als "Ruby Rubacuori", komt de zaak genaamd "Rubygate" weer naar boven.

Zelfs na zijn dood blijft Silvio Berlusconi de gemoederen bezighouden. Zijn kinderen hebben besloten de financiële steun stop te zetten voor de twintig jonge vrouwen die deelnamen aan de zogenaamde "Bunga Bunga"-feestjes die hun vader organiseerde in zijn villa in Arcore, nabij Milaan. De maandelijkse toelage van 2500 euro die de voormalige Italiaanse premier aan deze vrouwen gaf ter "compensatie voor de geleden schade als gevolg van onderzoeken" naar zijn mogelijke relatie met de minderjarige Marokkaanse Karima El Mahrough, ook bekend als "Ruby Rubacuori", zal dus worden opgeschort, meldt de krant Corriere della Sera. In 2013 gaf Berlusconi tijdens een zitting in de rechtbank toe dat hij elke vrouw 2500 euro per maand betaalde voor de diners en "Bunga Bunga"-avonden.

Lees ook: Rubygate: einde juridisch drama na overlijden Silvio Berlusconi

Naast het stopzetten van de maandelijkse toelage hebben de erfgenamen van de Italiaanse zakenman besloten de twintig vrouwen uit de appartementen te zetten die ze gratis bewoonden. Een makelaarskantoor werd ingeschakeld om de vrouwen schriftelijk op de hoogte te brengen van het einde van hun akkoord met Berlusconi als gevolg van zijn overlijden. De vrouwen, waarvan de meesten in appartementen aan de Olgettinastraat in Segrate (Milaan) wonen, hebben tot eind december om de appartementen te verlaten. Sommigen zouden al zijn vertrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team