Zoeken

Woordenboek Tamazight gratis verkrijgbaar

6 mei 2022 - 15:00 - Cultuur

©

Het woordenboek van de Amazigh-taal is nu beschikbaar in een mobiele versie, aldus het Koninklijk Instituut voor de Amazigh-cultuur (Ircam) in Marokko.

Het Koninklijk Instituut voor Amazigh-cultuur, IRCAM, ontwikkelde eerst een klassiek woordenboek: de beroemde ’Dictionnaire Général de la Langue Amazighe’. "Na het grote succes hiervan komt er nu een app om ook tegemoet te komen aan de verwachtingen van het mobiele publiek. We bieden hen een drietalig lexicon aan: in het Amazigh, Frans en Arabisch," zegt het Ircam in een verklaring.

Lees ook: Marokko: Amazigh-tolken in de rechtbanken

Het Ircam legt daarnaast ook uit dat de app over kenmerken beschikt die het zeer gebruiksvriendelijk maken. De elektronische versie van het woordenboek heeft een coherente presentatie van de gegevens en een gemakkelijk te gebruiken interface. Twee niveaus van raadpleging zijn mogelijk: een eenvoudige en een begeleide raadpleging.

Lees ook: Heropleving Amazigh-cultuur dankzij toespraken Mohammed VI

Het woordenboek van het Tamazight groepeert een twaalftal auteurs en bevat ongeveer 13.674 vermeldingen in Tifinagh-teken, en 40.549 equivalenten. Men kan de app gratis downloaden via PlayStore.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team