Zoeken

Hof spreekt zich uit over serie "Fath Al Andalus"

25 april 2022 - 19:00 - Cultuur

©

De rechtbank van eerste aanleg in Rabat heeft uitspraak gedaan over het verzoek om de uitzending van de serie "Fatah Al-Andalus" te verbieden.

Met betrekking tot het verzoek om de uitzending van de serie "Fatah Al-Andalus" stop te zetten, heeft de rechtbank van eerste aanleg van Rabat zich onbevoegd verklaard, zo meldt Hespress. Dit besluit komt na een klacht van Amazigh-activist Rachid Bouhaddouz. De inhoud van de serie is volgens hem in strijd met de Marokkaanse geschiedenis. De televisieserie "beledigt de symboliek van de Marokkanen en schendt de nationale territoriale integriteit, en mag daarom niet op de openbare televisie worden uitgezonden", aldus Bouhaddouz.

Lees ook: Ophef over serie waarin Marokkaansheid Sebta wordt betwijfeld

Diverse andere personen riepen ook op om de serie uit de programmering van Al Aoula te schrappen. De serie "brengt verkeerde signalen over aan het Marokkaanse publiek en zou deze misvattingen bij de kijkers kunnen aanwakkeren", zo oordeelden zij.

Lees ook: Al Aoula: rijk programma voor Ramadan 2022

"Fatah Al-Andalus" is een fictie gebaseerd op historische gebeurtenissen en geen documentaire. Al Aoula is niet verantwoordelijk voor de productie ervan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team