Zoeken

WK-2030 met Oekraïne: Marokkanen teleurgesteld?

8 juli 2023 - 11:00 - Sport

©

Oekraïne zou overwegen om zich aan te sluiten bij het gezamenlijk dossier Marokko-Spanje-Portugal om het FIFA Wereldkampioenschap 2030 te organiseren, volgens een bericht van de sportkrant L’Équipe.

Oekraïne had oorspronkelijk zijn kandidatuur ingetrokken, maar lijkt nu van plan te zijn om deze beslissing te heroverwegen. Deze deelname aan de organisatie zou echter alleen effectief zijn als de huidige oorlog met Rusland zou eindigen.

Lees ook: Marokko’s plannen voor WK-2030

De aankondiging heeft voor enige opschudding gezorgd onder Marokkanen op sociale media, met veel kritiek op de integratie van Oekraïne. De toevoeging van Oekraïne staat echter nog niet vast.

Lees ook: Marokko essentieel voor organisatie WK-2030

Als de gezamenlijke kandidatuur wordt geaccepteerd, zou het een historische primeur betekenen, aangezien de Wereldbeker nog nooit op twee verschillende continenten werd georganiseerd. Terwijl de FIFA zich voorbereidt op het onthullen van de gastlanden voor het WK-2030, bereiden Marokko, Spanje en Portugal zich voor om te concurreren met het Zuid-Amerikaans viertal bestaande uit Chili, Paraguay, Argentinië en Uruguay.

Bladna.nl