Zoeken

Marokko’s plannen voor WK-2030

27 juni 2023 - 09:00 - Marokko

©

Als onderdeel van het gezamenlijke bod van Marokko, Spanje en Portugal om het wereldkampioenschap voetbal in 2030 te organiseren, schetste Faouzi Lekjaa, de voorzitter van het Marokkaanse bid-comité, de plannen van het koninkrijk om de sportfaciliteiten te moderniseren, zodat ze voldoen aan de internationale normen.

Volgens Faouzi Lekjaa, die ook voorzitter is van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), omvat het plan de modernisering en renovatie van vijf bestaande stadions en de bouw van een nieuw groot stadion in Casablanca (Benslimane), een idee dat al lang leeft op papier. Het nieuwe stadion zal naar verwachting een capaciteit hebben van 93.000 toeschouwers, waardoor dit het middelpunt wordt van het Marokkaanse project.

Lees ook: WK-2030: Saoedi-Arabië maakt weg vrij voor Marokko

Tijdens een eerste bijeenkomst met de ministeries die betrokken zijn bij het bod, benadrukte Lekjaa de lopende werkzaamheden aan de sportinfrastructuur van Marokko, in het bijzonder de renovatie van stadions in Marrakech, Agadir, Fez, Rabat en Tanger. Het doel is om de kwaliteit van de sportinfrastructuur van het land te verbeteren, met het oog op het organiseren van grote internationale evenementen zoals het WK van 2030.

Lees ook: Marokko essentieel voor organisatie WK-2030

De voorzitter benadrukte het belang van het gezamenlijke bod dat Koning Mohammed VI afgelopen maart bekendmaakte, zowel vanuit een ontwikkelings- als een cultureel perspectief. Lekjaa vertelde ook nog dat alle betrokken spelers vastbesloten zijn om een sterk en volledig bod te presenteren, zodat de organisatie van het WK 2030 een realiteit kan worden voor het Marokkaanse volk.

Bladna.nl