Zoeken

Eerste wereld-Marokkanen in Marokko gearriveerd

17 juni 2021 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Nu het luchtverkeer in Marokko sinds 15 juni is hervat, zijn de eerste wereld-Marokkanen aangekomen op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

"Het is anderhalf jaar geleden dat ik hier voor het laatst was en eindelijk kon ik komen, ik ben heel blij. In het begin waren we een beetje bang en veel mensen hadden niet het budget om te komen, maar met de beslissing van Koning Mohammed VI, zijn we echt heel blij", vertelt een jonge vrouw die vanuit Brussel naar Casablanca is gevlogen aan de website Le360.

Lees ook:Royal Air Maroc breidt aanbod voor wereld-Marokkanen uit

Afgelopen zondag heeft Koning Mohammed VI alle belanghebbenden op het gebied van lucht- en zeevervoer de opdracht gegeven om redelijke prijzen te hanteren zodat het voor wereld-Marokkanen makkelijker wordt om naar Marokko te reizen. Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft na deze instructie van de Koning zijn ticketprijzen verlaagd. "Deze koninklijke beslissing moedigde alle Marokkanen over de hele wereld aan om naar huis terug te keren. We zijn allemaal verenigd achter onze Koning. Het is 6 maanden geleden dat ik terugkeerde naar het land en ik ben erg blij om in mijn moederland te zijn", vertelt een passagier.

Op de luchthaven van Casablanca is een gezondheidssysteem opgetuigd om maximale veiligheid voor passagiers te garanderen en de voorwaarden voor toegang tot het grondgebied te kunnen handhaven "Met de hervatting van de vluchten werd de nieuwe procedure toegepast. Passagiers worden gescreend op herkomst. Als passagiers uit lijst A-landen komen, wordt ofwel het vaccinatiebewijs ofwel een PCR-test gevraagd. Als passagiers uit een lijst B-land komen, moeten ze een PCR-test van minder dan 48 uur overleggen en een quarantaine van tien dagen respecteren", vertelt, Mohamed Moussif, de Chief Medical Officer van de luchthaven Mohammed V.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team