Zoeken

Voorwaarden voor reizen naar Marokko vanaf 15 juni

11 juni 2021 - 15:00 - Marokko

©

Marokko gaat net als veel andere landen in de wereld geleidelijk zijn lucht- en zeegrenzen heropenen nu de gezondheidssituatie dit toelaat. De grenzen van het koninkrijk gaan op 15 juni weer open, maar er zijn wel een aantal algemene voorwaarden waaraan reizigers moeten voldoen om het land binnen te komen.

Tijdens een interview met Radio 2M heeft de directeur Publieke Diplomatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Najlae Benmbarek, een toelichting gegeven op de voorwaarden die er zijn om Marokko vanaf 15 juni te kunnen bezoeken.

Benmbarek vertelt dat het succes van de nationale vaccinatiecampagne in Marokko, de economische situatie en de noodkreet van de toerisme-sector tot dit besluit hebben geleid.

Lees ook: Nederland past reisadvies Marokko aan

Voor de nieuwe toegangsregels zijn er twee lijsten van landen opgesteld. Op lijst A staan "alle landen met positieve indicatoren", waaronder landen van de Europese Unie, en op lijst B staan 74 landen met "een spreiding van varianten of het ontbreken van nauwkeurige statistieken over de epidemiologische situatie", waaronder landen als India, Algerije, Argentinië en Zuid-Afrika.

Ook vertelt Benmbarek dat alle reizigers die afkomstig zijn uit de landen die op de A lijst staan een vaccinatiebewijs of een negatief PCR-resultaat van minder dan 48 uur moeten kunnen overleggen. Voor reizigers uit de landen die op de B lijst staan is het verplicht om een uitzonderlijke autorisatie te hebben. Daarnaast moeten zij ook een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur kunnen overleggen en moeten ze 10 dagen in quarantaine verblijven. De twee lijsten zullen minstens twee keer per maand worden bijgewerkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team