Zoeken

Luchthaven Mohammed V in Casablanca draait op volle toeren

20 juni 2021 - 11:20 - Marokko

©

Sinds de officiële heropening van de luchthavens van in Marokko, hebben in het buitenland wonende Marokkanen de vluchten naar het koninkrijk volgeboekt. Woensdag, op de tweede dag van de operatie voor de terugkeer van de diaspora, werd deze beweging verder gezet met een indrukwekkende stroom passagiers op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

In het kader van de operatie Marhaba 2021 zijn honderden wereld-Marokkanen woensdagochtend uit vliegtuigen van Royal Air Maroc en andere luchtvaartmaatschappijen gestapt, meldt MAP. Er waren op dezelfde dag honderd internationale vluchten gepland op de luchthaven Mohammed V.

Met strikte inachtneming van de preventieve maatregelen zijn alle menselijke en materiële middelen ingezet voor een goed onthaal van buitenlandse toeristen die Marokko hebben uitgekozen als vakantiebestemming en in het bijzonder van de Marokkaanse diaspora. In verklaringen aan MAP toonden laatstgenoemden zich verheugd over de wijze waarop ze werden verwelkomd. Ze gaven daarnaast ook uiting aan hun grote vreugde om terug te zijn in hun land en opnieuw verenigd te zijn met hun gezinnen en familie.

Lees ook: Eerste wereld-Marokkanen in Marokko gearriveerd

Volgens luchthavendirecteur Abdelhak Mazour, heeft zijn structuur op de eerste dag van de hervatting van de vluchten, de aankomst van een groot aantal Marokkanen uit verschillende regio’s van de wereld geregistreerd. Hij voegt eraan toe dat het beste nog moet komen, met een toename van het aantal aankomsten tijdens de zomervakantie en ter gelegenheid van Eid ul-Adha.

Luchthavenbeheerder ONDA zorgt voor een goede coördinatie van alle partners op de luchthavens en de inzet van voldoende personeel op alle controleposten (grens, gezondheid, inspectie en screening) om ervoor te zorgen dat de coronaregels worden opgevolgd en om opstoppingen in de verschillende controlezones te vermijden.

Net zoals de prijzen van de tickets betaalbaar zijn, worden alle ondernemers in de toeristische sector, het vervoer en het hotelwezen opgeroepen de beste prijzen aan te bieden en de nodige maatregelen te treffen voor een goede ontvangst van Marokkanen die in het buitenland wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team