Zoeken

Marokkanen in Europa betuigen steun aan Palestina

17 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

In verschillende Europese landen heeft de Marokkaanse diaspora zijn solidariteit met de Palestijnen getoond. Zo is er ook in de Spaanse hoofdstad Madrid een demonstratie gehouden.

Afgelopen zaterdagmiddag liepen er 2500 demonstranten vreedzaam door de straten van Madrid om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk nu de spanningen tussen Israël en Palestina hoog zijn opgelopen, meldt persbureau AFP. Tijdens de demonstratie waren er teksten te horen als: "Dit is geen oorlog, dit is genocide!", "De stilte van sommigen is het lijden van anderen" en "Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van Palestina". De 25-jarige verpleegster van Marokkaanse afkomst, Ikhlass Abousiane, doet een oproep aan Europa "We vragen Spanje en de Europese autoriteiten om niet samen te werken met Israël, omdat ze samenwerken door hun stilzwijgen".

Ook in Marokko werd afgelopen zaterdag gedemonstreerd. In Rabat werd een sit-in actie gehouden die is georganiseerd door verschillende politieke partijen en mensenrechtenorganisaties. Er werd opgeroepen tot de onmiddellijke beëindiging van het Israëlische geweld in de heilige stad, de Gazastrook en de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt persdienst MAP. Bovendien riepen de demonstranten de internationale gemeenschap op om Israël onder druk te zetten zodat ze de internationale afspraken die er zijn gemaakt over deze kwestie gaan naleven.

De spanningen tussen Israël en Palestina zijn sinds maandag 10 mei geëscaleerd. Uit gegevens van de medische diensten van beide partijen blijkt dat er tot nu toe 109 mensen zijn omgekomen bij het geweld, onder wie 29 kinderen in de Gazastrook en zeven Israëliërs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team