Zoeken

Palestijnse ambassadeur bedankt Koning Mohammed VI

18 mei 2021 - 15:00 - Wereld

©

De ambassadeur van Palestina in Marokko, Jamal Choubki, heeft Koning Mohammed VI bedankt omdat de vorst "consequent de Palestijnse zaak heeft gesteund".

"Ik wil Marokko, de Koning, de regering en het volk bedanken voor hun steun aan het Palestijnse volk en hun krachtige veroordeling van de Israëlische agressie", verklaarde de Palestijnse diplomaat aan de tv-zender M24. Ook heeft hij gezegd dat het moraal van de Palestijnen om zich te verzetten tegen de Israëlische agressie in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever een impuls heeft gekregen door de humanitaire hulp die op orders van Mohammed VI naar Palestina is gestuurd.

Choubki prees de Marokkaanse steun via het Bayt Mal Al Qods Agentschap om "onze families in de heilige stad te ondersteunen op het gebied van gezondheid, onderwijs en op sociaal gebied in deze nieuwe periode van verhoogde spanningen tussen Israël en Palestina". De diplomaat deed een dringend beroep op de Arabische landen en de internationale gemeenschap om Palestina te hulp te schieten.

De Palestijnse ambassadeur sprak ook zijn diepe verontwaardiging uit over de Israëlische aanval op de Al-Aqsa-moskee tijdens de heilige maand Ramadan, "zonder respect voor de heiligheid van de plaats". Verder vertelde hij over de verschillende Palestijnse families die uit hun huizen werden gehaald in de wijk Sheikh Jarrah in het bezette Al-Quds. "De Israëlische bezetter moet begrijpen dat geen enkele macht het Palestijnse volk kan verhinderen zijn recht op een onafhankelijke staat te realiseren, met de stad Al-Quds als hoofdstad", verklaarde Choubki.

Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds-comité, heeft deze week opdracht gegeven om humanitaire noodhulp naar de Palestijnse gebieden te sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team