Zoeken

Wereld-Marokkaan fietst naar Marokko voor milieu

13 juli 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 40-jarige Rdoane Rabbah, vader van vier kinderen, wil een levenslange droom vervullen en van het Franse Evreux naar Marokko fietsen om mensen bewust te maken voor het milieu en de toestand van onze planeet.

Vanuit Evreux vertrekt Rdoane naar Marokko. Hij passeert Blois, Limoges, Toulouse, Narbonne, Perpignan, Barcelona, Murcia, de Costa del Sol, Malága, de haven van Algeciras om zijn reis af te sluiten in Safi. Met zijn elektrische fiets, die een actieradius van 60 km heeft, wil hij "150 tot 200 km per dag afleggen". "Met deze reis wil ik de aandacht vestigen op de toestand van de planeet en het milieu," zegt hij tegen Paris Normandie. "Ik probeer dit avontuur te documenteren op sociale media. Iedereen die wil kan me volgen op Tiktok, Snapchat en Instagram."

Lees ook: Nederlandse kroegbaas fietst naar Marokko om zaak te redden

Rdoane is al zes maanden bezig met de voorbereiding van dit avontuur. "Ik was al lang van plan om deze reis te doen. In 2012 was ik er heel dichtbij. Ik wilde altijd al wat van de wereld zien, maar ik had nooit veel mogelijkheden om te reizen. Nu heb ik zes maanden besteed aan de fysieke voorbereiding en het uitwerken van mijn reisplan. Ik vervul een levenslange droom," zegt de man uit Gravignais. In zijn rugzak heeft hij een tent, een hangmat, een slaapzak en een poncho voor de nacht.

Lees ook: Abderrazzak rijdt 1433 km met zonnefiets naar Sahara

De veertiger weet hoe hij zich moet aanpassen aan de weersomstandigheden, de wind en de hitte. "Ik ben van plan heel vroeg op te staan, voor zonsopgang, om de grote hitte te vermijden. Het is duidelijk dat ik geen groot budget heb. Om te slapen ga ik naar het bos, soms naar een camping of misschien naar de tuin van mensen als ze me toelaten. De 40-jarige leeft op "vezelrijke mueslirepen, sardientjes en kwark". "Dit avontuur is vooral een mentaal verhaal. Ik zal veel aan mijn vier kinderen en mijn vader denken, zij hebben me aangemoedigd. Ze zijn al in Marokko en het zou een mooie beloning zijn om ze daar weer te zien," aldus Rdoane. "Als dit avontuur een succes is, kan ik me voorstellen dat ik er nog een probeer."

Bladna.nl