Zoeken

Nederlandse kroegbaas fietst naar Marokko om zaak te redden

15 december 2021 - 15:40 - Wereld

©

De Twentse kroegbaas Kees Riemersma van Café Rocks in Enschede begon een dikke week geleden aan een rit met de fiets naar Marokko. Met het ingezamelde geld hoopt hij zijn zaak te redden.

Café Rocks in Enschede vierde twee jaar geleden zijn 25-jarig bestaan, maar de kroeg kreeg omwille van de coronapandemie harde klappen te verduren. Met een gesponsorde fietstocht van 5400 kilometer naar Tanger wil de wanhopige eigenaar geld inzamelen om zijn levenswerk overeind te houden en zijn personeel verder te kunnen betalen, schrijft Wielerrevue.

Lees ook: Duizenden euro’s opgehaald voor zoektocht naar vermiste Rida

Riemersma vertrok op 3 december met twee tassen vol fietskleding. "Ik fiets dus acht uur per dag, elke dag. Hopelijk zit het weer een beetje mee. Het horrorscenario? Een grote sneeuwbui. Hier hebben we mooie fietspaden en veilige wegen. Maar ik denk dat het vanaf België al slecht wordt. Maar ik heb er zin in, het gaat vast goed komen", vertelde hij voor zijn vertrek aan RTV Oost.

Lees ook: Hamid weigert 22.000 euro van kijkers Frank Visser

Op zijn site kan je zijn avontuur volgen. Hij kwam tijdens de eerste dagen geen sneeuw tegen en de tocht verloopt goed. "De personeelskosten en vaste lasten kan ik nu en in januari nog wel betalen. Maar daarna houdt het wel een keer op. Omdat het zo niet langer kan, is het tijd voor actie. Vorig jaar organiseerde ik al een fietstocht door Twente, nu pak ik het groter aan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team