Zoeken

Abderrazzak rijdt 1433 km met zonnefiets naar Sahara

9 oktober 2021 - 16:20 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse atleet Abderrazzak El Badaoui, gaat een nieuwe uitdaging aan door 1433 km met de zonnefiets naar de Marokkaanse Sahara te rijden.

"Groene Stappen" is de nieuwe uitdaging van Abder El Badaoui. Hij zal 1433 km op een zonnefiets afleggen tussen Tanger en Laayoune, via Rabat. Abderrazzak vertrekt op zondag 10 oktober vanuit het noorden van Marokko en verwacht op 6 november in Laayoune te zijn, met enkele tussenstoppen.

"Het was de bedoeling dat ik opnieuw door de zeven Emiraten (VAE) zou fietsen. Het werd echter uitgesteld ... Ik ben bovendien al twee jaar niet naar Marokko gegaan en daar wilde ik iets aan doen", aldus Abderrazzak aan L’Yvonne Républicaine.

Abderrazzak zal niet alleen zijn tijdens zijn fietstocht. Youssf El Haouass, de Marokkaanse ingenieur die de zonnefiets ontwikkelde, gaat mee. "We gaan proberen om op 6 november aan te komen, datum van de verjaardag van de Groene Mars", aldus Abderrazzak El Badaoui. Voor hem is 1433 km fietsen "niet bepaald moeilijk", maar is het wel "noodzakelijk om het goede voorbeeld te geven".

Na Marokko vertrekt de recordhouder van de "Yonne 10 km" (30’39) en de halve marathon (01:06’51), op 2 december naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij de "uitdaging van de Groene Mars met spier- en zonne-energie én nul koolstof" zal aangaan.

Bladna.nl