Zoeken

Nog twee wedstrijden voor vermoeid Marokkaans elftal

11 juni 2023 - 18:57 - Sport

©

In aanloop naar de twee wedstrijden die de Atlas Leeuwen in de komende dagen zullen spelen, verklaarde bondscoach Walid Regragui zaterdag aan de pers dat het Marokkaans elftal met dezelfde ingesteldheid zal spelen als tijdens alle vorige wedstrijden.

Walid Regragui benadrukte de complexiteit van de wedstrijden in juni. "De wedstrijden van deze maand zijn voor geen enkel team gemakkelijk. We hebben er gelukkig maar twee," verklaarde hij aan de pers. De trainer erkende dat een aantal spelers fysiek en mentaal uitgeput zijn na een druk seizoen. Hij bevestigde echter ook zijn vastberadenheid om het momentum vast te houden dat gecreëerd werd sinds hij het roer overnam, in de hoop om na het WK en de twee wedstrijden tegen Brazilië en Peru, het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Lees ook: Dit zijn de spelers die zijn opgeroepen voor de komende wedstrijden van Marokko

Wat de wedstrijd tegen Kaapverdië betreft, benadrukte de coach dat het belangrijk is om alle teams te respecteren en tegenstanders nooit te onderschatten. Het voetbal is veranderd volgens Regragui. Hij verwees daarbij naar het feit dat zijn team de halve finale van de Wereldbeker had bereikt. Hij verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Kaapverdië dat over topspelers beschikt uit Spanje en Frankrijk. "Als we de fout maken hen niet te respecteren, zullen we voor een verrassing komen te staan. Maar als we onze tegenstanders respecteren en vasthouden aan onze ingesteldheid en ons wedstrijdplan, zullen we goede resultaten blijven neerzetten," verklaarde hij.

Lees ook: Adel Taarabt bekritiseert Walid Regragui en de Atlas Leeuwen

Ondanks de blessures van Ounahi en Amallah en de afwezigheid van enkele spelers van het U23 nationale team, zei de coach dat hij voldoende talent heeft voor zijn team. Hij blijft optimistisch en zegt open te staan voor nieuwe spelers. Regragui benoemt in het bijzonder Idrissi, Kandouss, Moufi en Maleh. Massina ligt er helaas uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team