Zoeken

Walid Regragui verwacht moeilijke wedstrijd tegen Peru

28 maart 2023 - 14:00 - Sport

©

De bondscoach van Marokko hield maandagmiddag een persconferentie. Walid Regragui besprak verschillende onderwerpen, waaronder de afwezige spelers voor de wedstrijd tegen Peru en het racisme waar de Marokkaanse delegatie in een hotel in Madrid mee te maken kreeg.

Op de vooravond van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Peru in Madrid, sprak de coach van de Atlas Leeuwen met de pers. Gezien de vermoeidheid na de wedstrijd tegen Brazilië, stelt Regragui dat het verslaan van Peru niet gemakkelijk zal zijn, maar dat de spelers hun best zullen doen om aan de verwachtingen van de Marokkaanse supporters te voldoen. "We moeten hetzelfde niveau handhaven om niet teleurgesteld te worden, we zullen ons best doen om de wedstrijd te winnen. Peru is een geweldig team en het zal zeker een geweldige wedstrijd zijn. We houden dezelfde geest als voor de wedstrijd tegen Brazilië," verklaarde Regragui.

Lees ook: Marokko-Peru: om hoe laat en op welke zender wordt de wedstrijd uitgezonden?

Voor de wedstrijd tegen Peru bevestigde de bondscoach de afwezigheid van Achraf Hakimi en Azzedine Ounahi. Hij kondigde ook de komst aan van Bilal El Khannouss. "Als ik jongeren oproep, is het omdat ze het verdienen. Ik probeer nu de toekomst voor te bereiden. Dat ze een idee hebben van de druk en de sfeer. We hebben nog acht wedstrijden te gaan voor de Afrika Cup 2024, dus we zullen nieuwe spelers een kans geven, maar wel met dezelfde kern."

Lees ook: Marokko verslaat Brazilië: 2-1 voor de Atlas Leeuwen

Walid Regragui kwam ook terug op de slechte vorm van Yassine Bounou. "Hij is menselijk, hij maakt fouten. Hij heeft mijn vertrouwen voor 200%. Onze kracht is dat we keepers van zeer hoog niveau hebben." Wat betreft het racisme waar de Marokkaanse delegatie mee te maken kreeg, gaat Walid Regragui liever uit van onwetendheid. "We zijn moslims en onze religie leert ons vergeving. Ik wil er niet meer over praten. Hij zal leren van zijn fout. Hem vergeven is het beste voorbeeld dat we kunnen geven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team