Zoeken

Adel Taarabt bekritiseert Walid Regragui en de Atlas Leeuwen

23 mei 2023 - 22:40 - Sport

©

Adel Taarabt blikt terug op de historische prestatie van het Marokkaans team tijdens het WK 2022 in Qatar. De Marokkaanse aanvallende middenvelder is heel kritisch op de speelstijl van de Atlas Leeuwen en hun coach, Walid Regragui.

Adel Taarabt prees tijdens een live op het gespecialiseerde Twitter-account Soccer 212 de prestaties van het Marokkaans elftal op het WK 2022. Marokko werd de eerste Afrikaanse en Arabische natie die de halve finale van het wereldkampioenschap bereikte. "Met dit Wereldkampioenschap hebben ze iedereen overtuigd. De hele wereld kijkt nu anders naar Marokko. De jongens hebben alles gegeven," aldus Taarabt. De middenvelder bekritiseerde vervolgens de speelstijl van de Atlas Leeuwen en bondscoach Walid Regragui. Volgens hem is hun speelstijl te beperkend. "Het was bijna alsof ze met een bus speelden. Je wachtte op een tegenaanval. Ik heb geen Marokkaans team zien domineren", analyseerde hij.

Lees ook: Atlas Leeuwen weigeren terugkeer Adel Taarabt

Taarabt, die niet was geselecteerd voor het WK, erkent dat de spelers van Regragui "zeer goed" georganiseerd waren, dat ze uitzonderlijk werk hebben verricht, maar hij is ervan overtuigd "dat ze veel beter kunnen spelen." "Hakimi, ik zou graag zien dat hij speelt zoals bij PSG, waar hij de flanken bestrijkt. Op het Wereldkampioenschap speelde hij duidelijk als rechtsback", betreurt de 33-jarige speler van Al-Nasr, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Adel Taarabt: "Ik heb de Ferrari verkocht"

De speler, die op 2 juni 2022 voor het laatste een wedstrijd met Marokko speelde tegen de Verenigde Staten (0-3) onder leiding van coach Vahid Halilhodzic, heeft veel hoop voor het nationale team. "Ik denk dat Marokko over een jaar, anderhalf jaar, nog veel beter zal spelen. Ik denk dat ze meer een eigen identiteit kunnen hebben. Tijdens de wedstrijd tegen Spanje was het 72 tegen 28% (balbezit). Natuurlijk was er behoefte aan zo’n resultaat. Maar ik denk dat met de spelers die we hebben... Ze hebben met hun hart gespeeld. Maar qua spel, het creëren van kansen, denk ik dat Marokko nog beter moet doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team