Zoeken

Walid Regragui wil Afrika Cup 2024 winnen

23 maart 2023 - 13:00 - Sport

©

Na de historische prestatie van de Atlas Leeuwen, die de halve finale van het WK in Qatar bereikten, richt de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui zich nu de volgende uitdaging: de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust winnen.

Het volgende doel van Walid Regragui voor het Marokkaans elftal is om op zijn minst de laatste vier te bereiken op de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust, en in het beste geval de beker te winnen. Om dit doel te bereiken wil de coach zowel dezelfde cohesie en soliditeit, als hetzelfde niveau van competitiviteit bij de spelers behouden, als tijdens het WK 2022 in Qatar. Dat vertelde hij dinsdag in een interview aan de Saoedische zender MBC5, in de marge van de voorbereidingen voor het oefenduel tegen Brazilië op zaterdag in Tanger. Na Brazilië speelt Marokko volgende week dinsdag ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen Peru in Madrid.

Lees ook: Djamel Belmadi vol lof over Walid Regragui en de Atlas Leeuwen

"De prestaties van de nationale ploeg tijdens de vorige Afrika Cup weerspiegelden niet het ware niveau van het nationale voetbal. Ik wil dat veranderen om de lat hoog te kunnen blijven houden. Nu we de halve finale van het WK hebben bereikt, is het de ambitie om in hetzelfde ritme door te gaan en telkens bij de laatste vier te eindigen in competities, waaronder het Afrikaanse kampioenschap. Natuurlijk kunnen er onderweg ongelukken gebeuren, maar de ambitie zal zijn om dezelfde gemoedstoestand aan te houden. We gaan dus naar Ivoorkust als kanshebbers, maar we moeten onze doelstellingen halen, namelijk minstens bij de laatste vier eindigen," zei hij.

De Marokkaanse bondscoach is niet van plan om op zijn lauweren te rusten en beseft dat het nodig zal zijn om aan de cohesie en het niveau van het team na het WK te werken, om de hoop hoog te houden voor de volgende uitdagingen. "Na het WK weet ik dat we niet alleen maar hoogtepunten zullen hebben. Tussen het WK en de Afrika Cup kunnen we één of twee wedstrijden verliezen. Om eerlijk te zijn hoop ik dat het team een wedstrijd of twee verliest, om uit hun roes te komen en te beseffen dat het altijd moeilijk is om duels te winnen. We hebben spelers die nog jong en ambitieus zijn. Maar onze gemeenschappelijk doelstelling blijft één van de komende twee Afrika Cup-toernooien te winnen, om voor altijd de geschiedenis in te gaan," zei Regragui.

Lees ook: Voorlopige selectie oefenduels Marokko bekend

Na de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Brazilië en Peru zal Marokko het in juni tegen Zuid-Afrika en in september tegen Liberia opnemen, om zich beter op de Afrika Cup voor te bereiden. "In juni spelen we tegen Zuid-Afrika en ik hoop ook tegen een ander groot Afrikaans team om in dezelfde moeilijkheidsgraad te blijven. In september spelen we thuis tegen Liberia en ik hoop op nog een andere ploeg van het continent. Daarna hangt alles af van de kalender in Afrika", aldus coach Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team