Zoeken

Watermeloenen aan astronomische prijzen verkocht in Marokko

10 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

In Marokko worden watermeloenen verkocht aan opvallend hoge prijzen, dit terwijl de teelt ervan in een groot deel van het land verboden is. Dit roept vragen op over de herkomst van deze watermeloenen die nog steeds op de Marokkaanse markt beschikbaar zijn.

Volgens Amine Bennani, de voorzitter van de Marokkaanse Vereniging van Producenten van Rode Vruchten, komen deze watermeloenen uit het zuiden van Marokko. In tegenstelling tot andere regio’s mogen boeren daar watermeloen telen op maximaal één hectare grond. De verkoop van deze watermeloenen in deze ongewone periode is te wijten aan de hoge temperaturen in deze gebieden, waardoor de fruiten sneller rijp zijn.

Lees ook: Marokkaanse autoriteiten vernietigingen watermeloenvelden

De opeenvolgende droge jaren hebben de autoriteiten in met name Zagora, ertoe aangezet de teelt van watermeloenen te beperken tot maximaal één hectare. Boeren die zich niet aan deze regelgeving houden, riskeren zware sancties, waaronder de vernietiging van hun velden. Momenteel ligt de prijs van watermeloenen op 43,95 dirham per kilogram in een supermarkt in Casablanca, wat een aanzienlijke verandering is ten opzichte van de tijd waarin producenten hun oogst weggaven vanwege te lage prijzen!

Bladna.nl