Zoeken

Marokkaanse autoriteiten vernietigingen watermeloenvelden

1 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

In de gemeente Zagora hebben de lokale autoriteiten stappen ondernomen om watermeloen- en meloenvelden, die de door de gouverneur van de provincie vastgestelde maximale oppervlakte overschrijden, te vernietigen. Deze actie maakt deel uit van een reeks maatregelen ter rationalisatie van het watergebruik.

Speciale commissies zijn ter plaatse gestuurd om te controleren of de beslissing van de gouverneur, die de teelt van watermeloenen en meloenen beperkt tot maximaal één hectare in Zagora, wordt nageleefd. Velden van deze fruitsoorten die groter zijn dan de vastgestelde limiet, zijn in verschillende gemeenten van de provincie vernietigd, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: teelt watermeloen verboden in meerdere steden

De vernietiging van deze watermeloen- en meloenvelden dient als een herinnering aan alle landbouwers die de wet overtreden door de beslissing van de gouverneur van oktober 2022 niet na te leven. Deze beslissing beperkt de teelt van watermeloenen en meloenen tot een halve hectare tot maximaal één hectare en verbiedt deze in gebieden die worden voorzien van drinkwater, zoals de Draa-vallei, oases en nabij rivieren.

Lees ook: Marokko: watermeloenen opgeofferd om water te besparen?

Een lokale commissie is ook opgezet om de watermeters op putten te controleren en zo het waterverbruik voor irrigatie te evalueren. Volgens het dagblad is deze commissie verantwoordelijk voor het monitoren van het grondwaterniveau en het waarborgen van de juiste naleving van de regels door boeren die watermeloenen en meloenen willen telen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team