Zoeken

Marokko: "waterdieven" opgepakt

6 maart 2024 - 21:00 - Marokko

©

De lokale autoriteiten in de gemeente Bouhmam, provincie Sidi Bennour, hebben in een nachtelijke operatie hard opgetreden tegen de diefstal van irrigatiewater. Tientallen illegale pompen en kilometerslange waterleidingen werden in beslag genomen.

De dieven tapten ’s nachts water af uit het kanaal, waardoor de activiteiten van legale boeren werden bedreigd. De operatie, uitgevoerd met steun van de gendarmerie en hulptroepen, resulteerde in de inbeslagname van tientallen motoren, pompen en kilometers illegale leidingen. Ook werden betonnen platformen die voor de diefstal werden gebruikt, gesloopt.

Lees ook: Blauwe goud van Chefchaouen doelwit van maffiapraktijken

Deze actie is onderdeel van een bredere campagne die de lokale autoriteiten enkele maanden geleden zijn gestart. Er werden processen-verbaal opgemaakt en sancties uitgedeeld aan overtreders.

Lees ook: Marokko: mensen beginnen water te stelen

De diefstal van irrigatiewater heeft ernstige gevolgen. Landbouwers worden beroofd van een essentiële bron voor hun gewassen, wat de voedselvoorziening in gevaar brengt. Bovendien verergert het de waterschaarste die in heel Marokko een probleem is en bedreigt het de kwetsbare ecologische balans van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team