Zoeken

Walid Regragui: "Zakaria Aboukhlal is een respectvolle speler met echte waarden"

18 mei 2023 - 14:00 - Sport

©

Walid Regragui, coach van het Marokkaans elftal, heeft geschokt gereageerd op de manier waarop Zakaria Aboukhlal de laatste dagen in beeld wordt gebracht. Hij verzekert dat de Marokkaanse international "een respectvolle jongen is, met echte waarden en een goede opvoeding vanwege zijn ruimdenkende ouders".

Een controverse over de weigering om de regenboogtrui te dragen tijdens de wedstrijd van zijn club Toulouse FC tegen Nantes op de internationale dag tegen homofobie en over een heftige woordenwisseling met Laurence Arribagé, de locoburgemeester van de stad en wethouder van sport, tijdens de huldiging van de Coupe de France-winnaar in het stadhuis van Toulouse. Zakaria Aboukhlal maakt momenteel een slechte periode door. Maar de Marokkaanse international kan rekenen op de steun van zijn coach in Marokko. "De andere stafleden zijn ook verbaasd. Als er een jongen is van wie we ons dit soort verhalen niet kunnen voorstellen, dan is het Zak. Hij is een heel respectvolle jongen met goede normen en waarden. Hij is goed opgevoed. We hebben zijn ouders nog ontmoet tijdens het WK. Ik ben ook verbaasd over de timing", vertelt Regragui in een gesprek met L’Équipe.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal gestraft door club: "Bij mij praten vrouwen niet zo tegen mannen"

De coach van de Atlas Leeuwen vertelde ook dat hij Zakaria Aboukhlal had gesproken en dat deze het conflict met de locoburgemeester ten stelligste ontkent. "Hij ontkende dat er een woordenwisseling was. Zak vertoonde bij ons altijd een onberispelijk gedrag tijdens het WK. We hebben ook een vrouwelijke teammanager en wanneer zij hem aansprak, toonde hij ook respect. Hij heeft veel respect voor andere mensen. Hij was trots om zijn land te vertegenwoordigen en deel uit te maken van de groep, zelfs na zijn doelpunt tegen België heeft hij nooit gedacht dat hij iemand anders was, hij is een goede jongen, niet pretentieus. Er valt niets te zeggen over zijn gedrag. Hij spreekt wel geen Frans, en ik had hem al gezegd dat hij het snel moest leren om zijn omgeving beter te beheersen", vervolgde hij.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal uit selectie gezet na weigering regenboogshirt

"Zakaria is ook een altruïst. Hij vecht al heel lang om kinderen in Marokko te redden. Met zijn bonussen financiert hij een weeshuis in Casablanca, evenals een lokaal voetbalveld met een vereniging. Hij heeft een sociaal bewustzijn en een verlangen om te helpen, om kinderen uit de armoede te halen. Daarom ben ik geschokt door de Zakaria die ze afschilderen. De Zak die wij allemaal kennen staat hier ver vandaan," besluit Regragui.

Bladna.nl