Zoeken

Duitse supporters vallen Noussair Mazraoui aan

22 mei 2023 - 22:24 - Sport

©

Tijdens de eerste helft van de Bundesliga-wedstrijd tegen Leipzig (1-3) zwaaiden Bayern München-supporters met een spandoek gericht op Noussair Mazraoui. De Marokkaanse verdediger had zijn steun betuigd aan zijn landgenoot uit Toulouse, Zakaria Aboukhlal, die weigerde het regenboogshirt te dragen als onderdeel van een campagne tegen homofobie.

"Alle kleuren zijn mooi. In Toulouse, München en overal. Respecteer onze waarden, Mazraoui", kon men op het spandoek lezen dat de Bayern-supporters tijdens de eerste helft van de wedstrijd ontrolden. De actie volgde op de steun die Mazraoui toonde voor Zakaria Aboukhlal, die had geweigerd het Toulouse-shirt in regenboogkleuren te dragen, als onderdeel van een campagne tegen homofobie die een week geleden in de twee hoogste Franse voetbaldivisies werd gevoerd.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal uit selectie gezet na weigering regenboogshirt

Vier spelers van Toulouse, waaronder Aboukhlal, weigerden het regenboogshirt te dragen tijdens de wedstrijd tegen Nantes. "Respect is een waarde die ik zeer waardeer. Dit geldt voor anderen, maar ook voor mijn persoonlijke overtuigingen. Ik denk daarom niet dat ik de beste persoon ben om deel te nemen aan deze campagne", liet de Marokkaanse international weten in een bericht op Instagram, wat leidde tot gemengde reacties, waaronder die van Mazraoui. "God zegene je, broer", schreef de verdediger van Bayern, vergezeld van twee harten, als steun aan zijn landgenoot.

Lees ook: Noussair Mazraoui na Covid-besmetting warm onthaald door supporters Bayern

"Ik weet alleen dat we allemaal betrokken zijn en dat onze club het Franse initiatief steunt. Voor de rest was ik echt niet op de hoogte, ik was zo gefocust op de wedstrijd", reageerde Hasan Salihamidzic, de sportief directeur van Bayern, die de positie van de club ten gunste van diversiteit en tegen homofobie herhaalde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team