Zoeken

Zakaria Aboukhlal onschuldig, Franse radio heeft gelogen

18 mei 2023 - 17:10 - Sport

©

Toulouse FC maakt een einde aan de controverse rond het incident met speler Zakaria Aboukhlal. Na een grondig intern onderzoek en uitgebreide discussies, kondigt de club vandaag haar besluit aan: Aboukhlal wordt per direct weer opgenomen in het eerste elftal.

De controverse begon met de weigering van de Marokkaanse international om een regenboogshirt te dragen tijdens een initiatief van de Franse professionele voetbalbond (LFP) tegen homofobie. De situatie nam een ernstigere wending na een vermeend conflict tussen Zakaria Aboukhlal en Laurence Arribagé, locoburgemeester van Toulouse en wethouder van sport, tijdens de toespraak van Toulouse-coach Philippe Montanier.

Lees ook: Walid Regragui: "Zakaria Aboukhlal is een respectvolle speler met echte waarden"

Volgens getuigenissen aangehaald door RMC zou Zakaria Aboukhlal hebben gezegd: "Bij mij praten vrouwen niet zo tegen mannen", wat snel voor ophef zorgde. De speler zou vervolgens, volgens de radiozender, excuses hebben geëist van de locoburgemeester.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal gestraft door club: "Bij mij praten vrouwen niet zo tegen mannen"

In reactie op de controverse had Toulouse FC onmiddellijke maatregelen genomen door de speler op non-actief te stellen en een intern onderzoek te starten naar het incident. In een officiële verklaring die aan het begin van de week werd gepubliceerd, had de club de aantijgingen als "ernstig" bestempeld en aangekondigd dat Zakaria Aboukhlal voortaan afzonderlijk van de professionele groep zou trainen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team