Zoeken

Zakaria Aboukhlal wist al van kleins af dat hij voor Marokko zou spelen

5 mei 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Zakaria Aboukhlal werd geboren in Rotterdam en ging als driejarige peuter met mijn gezin in Marokko wonen. Ze brachten drie jaar door in Casablanca en keerden daarna terug naar Nederland waar hij op zesjarige leeftijd bij Onetas begon te voetballen. "Ik ben Nederland dankbaar, maar ik heb altijd geweten dat ik ooit voor Marokko zou spelen!", zegt hij in een interview.

Op achtjarige leeftijd ging Zakaria Aboukhlal naar Willem II, waar hij uiteindelijk negen jaar lang is gebleven. Zijn familie speelde een grote rol in zijn succes. "Mijn vader was altijd bij me, hij miste nooit een wedstrijd. Bovendien was hij degene die me meenam naar alle trainingen en wedstrijden. En mijn moeder is altijd een voorbeeld voor me geweest, want voor ze ons kreeg was ze een geweldige hardloopster in Marokko. Ze leerde me al heel vroeg wat ik moest doen op het gebied van voeding en om mijn slaap beheersen. Bovendien wist ze wanneer ik nerveus was en hielp me mijn emoties te beheersen, ze wist ook hoe ze de woorden moest vinden om me voor de wedstrijd te motiveren en me op mezelf te helpen concentreren", vertelt de Atlas Leeuw aan Caribe Magazine.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal doneert Omra-bedevaart aan jonge vrouw uit Taroudant

Zakaria Aboukhlal wist al van kleins dat hij ooit profvoetballer zou worden. "Toen ik in Marokko voetbalde met mijn vader en broer, voordat ik voor een echte voetbalclub speelde, had ik al het gevoel dat ik profvoetballer zou worden." Voor zijn internationale carrière had Aboulkhal de keuze tussen drie landen, maar hij wist al lang wat hij wilde. "Toen ik jong was, heb ik altijd gezegd dat ik voor Marokko op het WK wilde spelen. Toen ik de kans kreeg om de Marokkaanse trui te dragen, zei ik meteen ja. Ik ben Nederland dankbaar, maar ik heb altijd geweten dat ik ooit voor Marokko zou spelen."

Voor het eerst het Marokko-shirt dragen was dan ook een zeer bijzonder moment voor de speler. "Het was een droom die uitkwam. Bovendien scoorde ik de eerste keer dat ik de trui aantrok, na vier minuten, een doelpunt. Het was echt een heel bijzonder moment voor mij. Het is een droom voor elke speler om deel te nemen aan het WK voor zijn land. Voor Marokko was het speciaal en de fans waren helemaal gek. Ik denk dat iedereen zag dat we de beste fans ter wereld hebben. Bij al onze wedstrijden zat het stadion vol. We speelden goed voetbal en deden wat geen enkel Afrikaans land heeft gedaan door de laatste vier te bereiken. Bovendien heb ik doelpunten gemaakt op het WK, en dit is weer een droom die uitkomt".

Lees ook: Zakaria Aboukhlal viert bruiloft (foto’s)

Zakaria Aboukhlal debuteerde op 17 augustus 2018 in het betaald voetbal. Hij won die dag met Jong PSV een wedstrijd in de Eerste divisie thuis tegen FC Eindhoven (2–1). Later speelde hij ook nog voor AZ Alkmaar, die hij in juni 2022 verliet voor Toulouse FC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team