Zoeken

Zakaria Aboukhlal gestraft door club: "Bij mij praten vrouwen niet zo tegen mannen"

15 mei 2023 - 22:59 - Sport

©

Zakaria Aboukhlal is opnieuw het middelpunt van een controverse. Na zijn weigering om een regenboogshirt te dragen tijdens een initiatief van de Franse voetballiga tegen homofobie, is de Marokkaanse international betrokken geraakt bij een ruzie met Laurence Arribagé, de adjunct-sportwethouder van de stad Toulouse.

Het incident vond plaats tijdens de toespraak van Téfécé-trainer Philippe Montanier in het Capitool. Terwijl Laurence Arribagé, verantwoordelijk voor Sport in de gemeente, de spelers vroeg om stilte, zou Zakaria Aboukhlal een opmerking hebben gemaakt die voor ophef zorgde. "Bij mij praten vrouwen niet zo tegen mannen," zou Marokkaanse international hebben gezegd. De speler eiste vervolgens excuses van de adjunct-wethouder.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal uit selectie gezet na weigering regenboogshirt

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft Toulouse FC maatregelen genomen door de Marokkaanse speler tijdelijk te schorsen en heeft aangekondigd een intern onderzoek te starten om het incident op te helderen. In een maandagavond gepubliceerde verklaring noemde de club de beschuldigingen "ernstig" en werd bekendgemaakt dat Zakaria Aboukhlal voortaan apart zal trainen.

Bladna.nl