Zoeken

Zakaria Aboukhlal uit selectie gezet na weigering regenboogshirt

15 mei 2023 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Zakaria Aboukhlal werd zondag niet opgesteld voor de Ligue 1-wedstrijd tussen zijn club, Toulouse FC, en Nantes. Hij weigerde het regenboogshirt te dragen als onderdeel van een campagne tegen homofobie. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Zakaria Aboukhlal, een vaste basisspeler van Toulouse, speelde niet omdat hij weigerde het shirt met LGBT-kleuren te dragen, meldt La Dépêche du Midi. Ook de Egyptenaar Mostafa Mohamed (Nantes) maakte dezelfde keuze. Logan Costa en Farès Chaïbi, die wel speelden, weigerden eveneens het regenboogshirt te dragen. Op zaterdag weigerde de Senegalese verdediger Donatien Gomis van Guingamp om een Ligue-2 wedstrijd tegen Sochaux te spelen, uit protest tegen de campagne tegen homofobie.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal salafist genoemd, Marokkaanse voetbalbond dient klacht in

"Ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie op 17 mei, mobiliseren Toulouse FC en het hele professionele voetbal zich tegen homofobie gedurende deze 35e speelronde van de Ligue 1 Uber Eats. Sommige spelers uit de professionele selectie hebben echter hun ongenoegen geuit over de associatie van hun imago met de regenboogkleuren die symbool staan voor de LGBT-beweging. Hoewel de club respect heeft voor de individuele keuzes van zijn spelers, heeft Toulouse FC na uitgebreid overleg besloten om deze spelers uit te sluiten", aldus de club in een verklaring voorafgaand aan de wedstrijd tussen Toulouse en Nantes.

Bladna.nl