Zoeken

Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert

30 maart 2024 - 15:00 - Sport

©

De geruchten dat Walid Regragui zou worden ontslagen als bondscoach van Marokko en vervangen door Hervé Renard zijn onwaar. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft bevestigd dat Regragui aanblijft.

De speculaties over een trainerswissel namen toe na de teleurstellende prestaties van de Atlas Leeuwen in de oefeninterlands tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0). Bovendien had Renard, voormalig bondscoach van Marokko, recent te kennen gegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging.

Lees ook: Marokkaans elftal: bondscoach Walid Regragui onder vuur

De FRMF ontkent echter met klem dat er onderhandelingen met Renard gaande zijn. "De bond heeft niet de intentie om afscheid te nemen van de nationale bondscoach", aldus een bron binnen de FRMF aan Alyaoum24.

Regragui’s positie was al voor de interlandperiode wankel. Na de uitschakeling in de kwartfinale van de Afrika Cup door Egypte, eiste bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa verbetering. "We kunnen niet eeuwig teren op het succes van het WK in Qatar", klonk het toen.

Lees ook: Marokkaans elftal: Walid Regragui stelt plan B op

De FRMF benadrukt dat Regragui de kans krijgt om zijn team te herbouwen en te presteren op de Olympische Spelen van Parijs 2024 en het WK 2026. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij de fouten van het verleden kan rechtzetten en een sterke ploeg kan creëren die nieuwe successen voor het Marokkaanse voetbal zal behalen", aldus de bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team