Zoeken

Waarschuwing voor Britten die naar Marokko willen reizen

28 augustus 2022 - 18:20 - Wereld

©

Britse reizigers in het buitenland worden gewaarschuwd voor de gevaren van het roken van shisha tijdens hun vakantie in Marokko, Turkije, Dubai en Egypte.

Vape Club, de grootste online vapewinkel van het Verenigd Koninkrijk, waarschuwt Britten die naar populaire vakantiebestemmingen als Marokko, Turkije, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten willen reizen, voor de gevaren van het roken van shisha, meldt Hulllive. Volgens de onderneming bestaat de praktijk, die gebruikelijk is in landen ten oosten van de Middellandse Zee, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, uit het roken van tabak met melasse en fruitaroma’s via een waterpijp. De praktijk stelt rokers bloot aan het risico van hart- en vaatziekten, kanker en aandoeningen van de luchtwegen.

Lees ook: Marokkanen willen opkomst shisha-cafés tegen gaan

"Het roken van shisha tijdens de vakantie kan verleidelijk zijn als sociaal tijdverdrijf met vrienden en familie. De American Heart Association (de oudste en grootste vereniging voor het bestrijden van hartaandoeningen en beroertes) zegt echter dat het inhaleren van tabak via waterpijpen gedurende slechts een half uur, ervoor zorgt dat gebruikers meer koolmonoxide opnemen dan bij het roken van een sigaret," aldus Dan Marchant, directeur van Vape Club.

Lees ook: Politie Fez opent jacht op shisha lounges

"De vereniging stelde vast dat het inhaleren van shisha gedurende een uur, gebruikers kan blootstellen aan ongeveer 200 maal de hoeveelheid rook die ze zouden inhaleren van een sigaret. Hoewel de activiteit in het buitenland populair is, waarschuwen we mensen die op vakantie zijn voor de gezondheidsrisico’s van het roken van shisha," voegt hij eraan toe. Hij beveelt Britten aan altijd een vaping-apparaatje bij zich te hebben, om roken in het buitenland te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team