Zoeken

Veiligheidstips voor LGBT’ers die naar Marokko willen reizen

28 september 2022 - 12:00 - Marokko

©

Een lesbische vrouw die gewend is om te reizen, heeft besloten veiligheidsadviezen te delen met de leden van de LGBT-gemeenschap die naar Marokko en andere bestemmingen, zoals Rusland, willen reizen.

Meg Ten Eyck raadt LGBT-reizigers aan zich vooral op de hoogte te stellen van de wetten van het land dat zij willen bezoeken. Zij raadt aan reisgidsen te gebruiken zoals die van The Globetrotter Guys en andere LGBT-bloggers om meer gedetailleerde informatie over het land te verzamelen. Zij adviseert dit onderzoek vooraf te doen, omdat het lokale beleid en de maatschappelijke houding tegenover homoseksualiteit niet altijd hetzelfde zijn. Als voorbeelden haalt zij Marokko en Rusland aan.

Lees ook: Online campagne tegen LGBTQ+ gemeenschap gaat viral in Marokko

"Op sommige locaties kunnen banale handelingen zoals elkaars hand vasthouden, vragen om een tweepersoonsbed in een hotel, aanraken en kussen worden beschouwd als openbare uitingen", aldus Meg Ten Eyck. "Dergelijke handelingen zijn in sommige landen illegaal en de gevolgen kunnen variëren van een boete en gevangenisstraf tot doodstraf. Ik wil hier niet overdreven sensatiebelust zijn, maar er zijn veel mensen die naar anti-LGBT-landen zijn gereisd en het heel goed hebben gehad. Maar er zijn ook mensen die niet zoveel geluk hadden. De situatie is individueel," voegde ze eraan toe.

Lees ook: Berlijnse moskee steunt LGBTQ-gemeenschap

Homoseksualiteit wordt in Marokko bestraft door artikel 489 van het wetboek van strafrecht, dat voorziet in een gevangenisstraf tot drie jaar voor "eenieder die een ontuchtige of onnatuurlijke handeling verricht met een persoon van zijn geslacht". Een homoseksueel kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een boete van 120 tot 1200 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team