Zoeken

Turkije gaat migranten naar Marokko terugsturen

14 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Turkse regering wil de terugkeer versnellen van Marokkaanse migranten met een onregelmatige status die zich momenteel in Turkije bevinden. Het land wil niet langer de toegangspoort zijn voor vluchtelingen naar Europa.

Net zoals Marokko een doorreisland is voor migranten uit de landen ten zuiden van de Sahara, is Turkije een doorreisland geworden voor Noord-Afrikaanse migranten die naar de landen van de Europese Unie willen gaan. De autoriteiten hebben nu een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat hun grondgebied wordt overspoeld door migranten. Zij hebben onder meer verschillende veiligheids- en militaire kampen opgezet om de uit Griekenland terugkerende migranten op te vangen. Onder hen zijn veel Marokkanen, meldt Hespress.

Lees ook: Vijftigtal Marokkanen proberen naar Sebta te zwemmen

Vóór hun terugkeer ondergaan de Marokkaanse migranten een medisch onderzoek en een ondervraging. Na hun repatriëring mogen zij Turkije vijf jaar niet binnen. Voor de NAVO-troepen en het Griekse leger zijn de migranten geen vluchtelingen en zullen zij hard worden aangepakt. Volgens de getuigenis van Imad (22) "hebben de Turkse autoriteiten verschillende migranten gearresteerd omdat zij illegaal in het land waren".

Lees ook: Hongaarse politie wil Marokkanen met geweld "christenen"

Veel Marokkaanse migranten maken gebruik van het feit dat zij in Turkije geen visum nodig hebben om via Griekenland, dat aan Turkije grenst, naar Europa te reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team